Flickan som lekte med elden

I FREDAGS såg jag den! Filmen jag väntat på i kanske 2-3 månader!
Jag har tänkt på om det är något annat jag sett fram emot så här mycket. Jag kom fram till att när vi skulle se Mamma Mia - musikalen längtade jag också som bara den.
Nog om det.

Det var fullsatt i biografen och alla hade skyhöga förväntningar på filmen där Lisbeth Salander står i centrum.
På något sätt ångrade jag nästan att jag hade lyssnat på boken innan, det var så många smådetaljer som inte stämde som man störde sig på.
Filmens/bokens minus är Paolo Roberto! Han är så stolt, så enormt störande.... OCH INGEN SKÅDIS!
Filmen var annars ungefär som jag trodde. Tyvärr gick det lite väl snabbt ibland i handlingen.
De här små karaktärerna stämde ganska bra med boken. Och det var tur...
Jag ser fram emot serien som kommer innehålla mer material.


Noomi Rapace var lika bra den här gången som i första filmen!

"Lisbeth Salander återkommer till Sverige efter en längre tids vistelse utomlands. Tack vare finansmannen Wennerströms pengar har hon det bättre ställt än någonsin, men hon återvänder till ett Stockholm där hon inte längre har familj eller vänner. Lisbeth är helt ensam i världen. En rad dramatiska händelser inträffar som får Lisbeths mörka förflutna att göra sig påmint, och när hon dras in i en mördarjakt där hon själv är villebråd bestämmer hon sig för att göra upp med det förgångna en gång för alla. Hon ska straffa dem som förtjänar att straffas.
Samtidigt har Mikael Blomkvist på Millennium fått korn på hett nyhetsstoff. Journalisten Dag Svensson och hans sambo Mia Bergman kan visa avslöjande fakta om en omfattande sexhandel mellan Östeuropa och Sverige. Många av de personer som utpekas i traffickinghärvan har högt uppsatta positioner i samhället.
När Dag och Mia blir brutalt mördade och misstankarna riktas mot Salander bestämmer sig Mikael Blomkvist för att driva sin egen utredning. Han upptäcker snart ett samband mellan morden och traffickingtemat. Den fruktade Zala, vars namn ständigt förekommer i utredningen, visar sig dessutom ha kopplingar till en viss Lisbeth Salander..."
Bokens baksida!

 Betyget blir förstås 5/5 hallon!

Kommentarer
Postat av: Linn

Jag tyckte ändå att de gjorde filmen bra och tog med det mesta. Dem kan ju helt enkelt inte ta med alla detaljer, så jag tyckte dem tog med förvånadsvärt många.

Nej det var bra att du lyssnade före. Annars skulle du ju störa dig på smådetaljer som var borta när du lyssnade. Och du hade inte förstått lika bra om du inte lyssna (och inte jag heller :P)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback